Pentru orice problemă, legată de cont-ul sau parola dvs. vă rugăm să contactați un Fondator - sau Administrator - vă mulțumim!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ştiaţi că?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Ştiaţi că? la data de Dum Apr 10, 2016 2:16 pm

HATAKE


Piatra ponce este singura roca care pluteste pe suprafata apei?
Cu o densitate mică, inferioară lui 1, piatra ponce, o rocă vulcanică foarte poroasă, poate pluti la suprafața apei.
Din acest motiv, și datorită culorii sale albe sau cenușii-deschis, mai este denumită și spumă de mare.
Aceasta piatră ușoară și poroasă, formatî in timpul erupțiilor vulcanice, prin răcirea a rapidă a lavei ieșite la suprafață, care conține un procent de apă mare, la care se adaugă și gaze ca CO2, elimină eficient pielea îngroșată și celulele moarte.
Are excelente propretăți abrazive, fiind în același timp netedă, piatra ponce vulcanică elimină cu ușurinta stratul de piele moartă.
Roca poroasă cunoscută sub numele de piatră ponce ar fi putut contribui la apariţia primelor forme de viaţă, sugerează o ipoteză nouă asupra originii vieţii.
Într-un studiu publicat în revista Astrobiology, o echipă de cercetători de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, şi Universitatea Western Australia a emis teoria că roca respectivă posedă câteva proprietăţi remarcabile, ce ar fi putut juca un rol esenţial în apariţia vieţii.
Iniţial substrat al unor reacţii chimice şi procese fizice complexe, posibile datorită structurii ei poroase, roca ar fi putut deveni apoi habitatul celor mai vechi populaţii de microorganism

http://kill-game.dust.tv

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

Flag Counter