Pentru orice problemă, legată de cont-ul sau parola dvs. vă rugăm să contactați un Fondator - sau Administrator - vă mulțumim!

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ştiaţi că?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Ştiaţi că? la data de Dum Apr 10, 2016 2:23 pm

HATAKE


Teatrul din Oraviţa este cel mai vechi teatru din Romania?
Clădire a fost construită în anul 1817, ca o copie la o scara mai mica a teatrului vienez Burgtheatre.
Inaugurarea edificiului s-a facut în prezenta împaratului Francisc I şi a imparatesei Augusta Carollina, cu ocazia vizitei lor la Oraviţa, ei au fost prezenţi şi la spectacol jucat aici „Cununa cu lautari”.
În acele timpuri, Oraviţa era un fel de capitală neoficială a Banatului Montan,fiind o zonă bogată în minereuri de cupru, fier, zinc, wolfram. Chiar cladirea teatrului a fost construită pe terenul unei foste exploatări miniere numită Thalia, după numele zeiţei artei dramatice. Lucrările la construcţia teatrului au început în vara anului 1816 şi au fost încheiate în primăvara anului 1817.
În anul 1948, comuniştii au intrat în clădire şi au confiscat cărţi şi documente de mare valoare din arhiva instituţiei pe care le-au ars în centrul oraşului.
Un lucru inediat al acestui lacaş de cultură este faptul că în toată istoria sa, niciodată acest teatru n-a avut propria trupă de actori.

http://kill-game.dust.tv

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

 

Flag Counter